logo

12 Dec 2022

❗SIVKOV: PRAVI MOTIV UDARA NA BAZU U ENGELSU

clock 12 Dec 2022

sivkov_nn.webp

Militanti Oružanih snaga Ukrajine s razlogom su izveli provokaciju napadom, na bazu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Engelsu. Ovu odluku donela je ukrajinska komanda na zahtev Sjedinjenih Država. Ovaj zaključak izneo je poznati ruski vojni stručnjak, doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov.

◽ On je, pre svega primetio, da kijevski režim nije imao nikakve operativne potrebe, povezane sa udarom na aerodrom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Engelsu. Stvar je u tome što je ova provokacija Oružanih snaga Ukrajine izvedena na zahtev Pentagona.

Iza pripreme i sprovođenja ove provokacije stoje SAD.

◽ Vojni stručnjak samo jednom činjenicom, otkrio je pravi motiv udara na bazu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Engelsu. On je napomenuo, da nije slučajno da je neprijatelj napao upravo ovaj objekat, u kome se nalazi letelica ruskog strateškog nuklearnog arsenala. To ukazuje da je Kijev namerno izabrao ovu metu za napad, kako bi „sondirao” sistem PVO Oružanih snaga RF, kao i da bi dobio informacije o mogućnosti budućih napada.

◽„Ovo je test odlučnosti Rusije da odgovori, ako Sjedinjene Države pokrenu razoružavajući napad na naše strateške nuklearne snage.

Ni manje ni više “, objasnio je stručnjak.

◽ Sivkov je izrazio uverenje da su Oružane snage Ukrajine, na zahtev Pentagona, izvršile napad na bazu Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Engelsu, što bi omogućilo SAD da procene moguću reakciju Moskve na ovako opasnu provokaciju.

◽ Takođe je nagovestio da će Oružane snage Rusije, u okviru „specijalne operacije“ u Ukrajini, intenzivirati aktivna neprijateljstva duž cele linije fronta, što bi zapravo bio odgovor na takve poteze kijevskog režima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati