logo

03 Jan 2023

BAHMUT - NAPREDOVANJE IDE TEŠKOM MUKOM

clock 03 Jan 2023

ruska-garda_nn.webp

U Artemovsku - Bahmut, ukrajinska vojska je stvorila „pet stotina linija odbrane“, tako da napredovanje ide teškom mukom, rekao je Jevgenij Prigožin, osnivač Vagner grupe.

◽„Artemovsk je tvrđava u svakoj kući. Momci se hvataju za svaku kuću, ponekad više od jednog dana. Ponekad nedeljama za jednu kuću. Uzeli su jednu kuću, uzeli su drugu kuću“, rekao je Prigožin za RIA Novosti.

◽ Prema njegovim rečima, posle zauzimanja još jedne kuće, ne može se reći da je odbrana ukrajinske vojske probijena.

„Danas ujutru je uzeo jednu kuću i probio odbranu. A iza ove kuće i dalje je nova odbrana, i to ne samo jedna.

◽ A koliko takvih linija odbrane ima u Artemovsku? Ako kažemo 500, verovatno nećemo pogrešiti. Svakih 10 metara je odbrambena linija”, kaže Prigožin. Komandant jednog od odreda grupe sa pozivnim znakom „Mehan“ priznao je da osmu Novu godinu dočekuje na frontu – od 2014. to je postala tradicija.

◽„Svaka Nova godina je na delu, negde u borbi.

Ova Nova godina je najsjajnija, jer je najteža godina. A i na Novu godinu ima mnogo posla, a i posle Nove godine biće mnogo posla. Ali ipak idemo napred“, rekao je Mehan za RIA Novosti.

◽ Kako njegovi borci kažu, oni nemaju dovoljno opreme, posebno BMP-3, i granata, „da se brže i sigurnije kreću kroz Artemovsk“. Artemovsk je ključni grad na frontu u Ukrajini, jer kroz njega prolaze sve bitne linije snabdevanja ukrajinske vojske.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati