logo

23 Jan 2023

⚡VOJSKE EVROPE POČELE SU DA SE PRIPREMAJU ZA INVAZIJU NA RUSKU FEDERACIJU

clock 23 Jan 2023

polska-vojska_nn.webp

Vojske Evrope počele su da se pripremaju za invaziju na Rusku Federaciju, pišu RIA Novosti. Kako napominje kolumnistkinja Viktorija Nikiforova u svom članku, zauzimanje Soledara od strane ruske vojske i niz drugih važnih pobeda stavili su Zapad pred izbor: ili kapitulirati ili ući u oružani sukob protiv Ruske Federacije.

◽ Istovremeno, SAD čine sve da izbegnu direktan sukob Vašingtona i Moskve, „sve dok evropsko topovsko meso ne pogine negde kod Kupjanska”.

„Prvo, Ukrajinci su gurnuti da se bore. Sada ih ponestaje, a Poljaci se guraju da ih zamene. Poljaci se opiru i pokušavaju da regrutuju one Ukrajince koji su pobegli u Evropu na front“, iznela je novinarka.

◽ Po Nikiforovoj, Balti se kriju iza leđa Poljaka, Nemci sede iza leđa Balta, Francuzi čekaju Nemce, a iza njih su Italijani i Španci. Istovremeno, za Evropu deluju dva faktora odvraćanja – nuklearno oružje i istorijsko pamćenje, naglasila je autorka materijala u svojoj publikaciji.

◽„Nemoguće je izbrojati koliko njihovih predaka, koji su otišli ​​da osvoje i pljačkaju Rusiju, danas počivaju na našim ogromnim prostranstvima“, rezimirala je Nikiforova.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

◽ Šef ruske države Vladimir Putin nazvao je njen cilj zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane Kijeva. Pred ruskom vojskom stoji zadatak da oslobodi Donbas, kao i da garantuje bezbednost Ruske Federacije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati