logo

05 Feb 2023

ULIČNE BORBE U ARTJOMOVSKU (BAHMUT)

clock 05 Feb 2023

ukrajina-rat2_nn.webp

Evgenije Prigožin, osnivač grupe "Vagner" potvrdio je da se u severnom delu Artjomovska (Bahmut) vode borbe bukvalno „za svaku ulicu“

?„Oružane snage Ukrajine se nikuda ne povlače. Bore se do poslednjeg. U severnim kvartovima Artjomivska vode se žestoke borbe za svaku ulicu, svaku kuću, svako stepenište“, navodi reči pres-služba Prigožina na Telegram kanalu.

? Borci grupe "Vagner" saopštili su Sputnjiku da su u toku teške borbe za južne četvrti Artjomovska.

Za dva dana ofanzive na neprijateljske položaje, Vagnerovi snajperisti su uništili grupu gruzijskih plaćenika.

? Od januara plaćenici nisu bili prisutni u ovim područjima, a sada Kijev baca sve više novih jedinica, nadoknađujući gubitke za račun mobilisanih.

? Volodimir Zelenski izjavio je da je situacija duž linije konfrontacije na istoku Ukrajine postala ozbiljnija, jer je Rusija uvela dodatne trupe u borbene aktivnosti, preneo je Rojters.

?

„Često sam ranije morao da kažem da je situacija na frontu teška i da postaje sve teža. Sada je ponovo došao taj trenutak. Osvajač angažuje sve više svojih trupa za razbijanje naše odbrane. Veoma teško je u Bahmutu, Vuledaru, Limanu i na drugim pravcima”, rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

? Ukrajinske snage i dalje kontrolišu selo Bilohorivku, izjavio je guverner Luganske oblasti Sergej Haidai iako ruski izvori tvrde da su njihove jedinice ušle u naselje.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati