logo

08 Feb 2023

NAPREDOVANJE RUSKIH SNAGA U PRAVCU KUPJANSKA I KRASNOG LIMANA

clock 08 Feb 2023

ukrajina-rat2_nn.webp

Oružane snage Ukrajine su u toku proteklog dana u pravcu Kupjanska i Krasnog Limana izgubile više od 150 poginulih i ranjenih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

▪️ Grupacija snaga "Zapad" ruske vojske delovala je u pravcu Kupjanska gde je likvidirano preko 50 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva oklopna vozila, četiri vojna vozila i haubica D-30.

▪️ U pravcu Krasnog Limana napade su izvodile jedinice trupa "Centar".

Likvidirano je preko 100 ukrajinskih vojnika, tri oklopna vozila i dva vojna vozila.

▪️ U pravcu Donjecka deluje grupa snaga "Jug" koja je tokom ofanzive za dan likvidirala preko 90 ukrajinskih vojnika kao i šest jedinica vojne tehnike i skladište artiljerijske municije.

▪️ Grupa snaga "Istok2, koja deluje u pravcu Južno-Donjeck i Zaporožje, u proteklom danu je likvidirala preko 80 ukrajinskih vojnika, kao i jedan tenk, dva oklopna vozila, dve haubice D-20, dve haubice D-30, haubicu "Gvozdika" i četiri skladišta municije.▪️ U pravcu Hersona ruska vojska je za dan likvidirala preko 20 ukrajinskih vojnika, samohodnu haubicu "Akacija", kao i skladište municije ukrajinskih snaga.

▪️ Ruski sistemi PVO za dan su oborili devet ukrajinskih bespilotnih letelica, kao i sedam projektila ispaljenih iz sistema "Himars" i "Uragan".

▪️ Ruska avijacija, raketne snage i artiljerija za dan su nanele poraz ljudstvu i tehnici Oružanih snaga Ukrajine u 139 rejona.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati