logo

14 Feb 2023

PREKRETNICA U SPECIJALNOJ VOJNOJ OPERACIJI ZA NEKOLIKO MESECI

clock 14 Feb 2023

ukrajina-bahmut4_nn.webp

Sve više ljudi u ruskoj ekspertskoj zajednici sklono je verovanju da će prekretnica u specijalnoj vojnoj operaciji doći za nekoliko meseci, izneo je politikolog Jevgenij Mihajlov.

▪️ Tako će, prema ekspertu, ove godine doći do kardinalnih promena u SVO, nakon čega će Zapad biti prinuđen da sedne za pregovarački sto pod uslovima Rusije. Mihailov je istakao da su preduslovi za to već nastali.

▪️ Istovremeno, politikolog je primetio da će se prekretnica u ukrajinskom sukobu desiti u naredna dva meseca, pošto do tada Zapad planira da prebaci prve serije tenkova u Ukrajinu.

Zbog toga će, prema ekspertu, Rusija preći u kontraofanzivu, čime će Кijevu pobrkati sve karte.

▪️ Međutim, Mihailov je primetio da je ofanziva, najverovatnije već počela, pošto su Oružane snage Rusije uspešno delovale skoro duž čitavog proširenog fronta. To je zapravo, početni oblik ofanzivnog delovanja, koje će vremenom dobiti globalnije razmere.

▪️ Sa ovim mišljenjem se slaže i doktor istorijskih nauka Aleksej Podberezkin.

Ekspert je siguran da će vojska Ukrajine početi da se urušava do kraja marta.

▪️ To će se desiti zbog nestašice granata i totalnog habanja artiljerijskih cevi, koje Ukrajina nije u stanju da popravi na svojoj teritoriji. U ovom slučaju, velika ofanziva vojske Rusije neće ostaviti ukrajinskoj vojsci vremena za prijem novih tenkova kao i artiljerije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati