logo

25 Feb 2023

❗DODIK / ONIMA KOJI BI DA UKIDAJU ZAKONE SRPSKE NAJBOLJE BI BILO DA UKINU BIH

clock 25 Feb 2023

dodik_nn.webp

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi onima koji žele ukidanje Zakona o nepokretnoj imovini bilo najbolje da ukinu BiH.

▪️ "To je najproduktivnija stvar koju ovde mogu da urade i da puste narode da žive i da se organizuju kako žele", rekao je Dodik za RTRS komentarišući zahtev koji je Ustavnom sudu BiH podneo bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović povodom Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti.▪️ On je podsetio da je Parlament Republike Srpske doneo ovaj zakon u kojem nema ništa sporno, navodeći da je Ustavni sud i do sada osporavao odluke na koje Srpska, po Ustavu, ima pravo.

▪️ "Ustavni sud, koji je sastavljen da pospremi nered iza stranaca, sada donosi razne odluke, a to što taj sud kaže ne mora značiti da je u pravu. Parlament je doneo odluku, funkcionisalo je dok je trebalo, a sad bi oni to da ukidaju", kazao je Dodik.

▪️ Naglasio je da ne postoji državni nivo BiH, već isključivo zajednički nivo ili samo Bosna i Hercegovina.▪️ "Amerikanci mogu da misle da je BiH država, mogu da misle šta god žele. BiH je po Dejtonskom sporazumu ono što mi poštujemo. Dakle, ovim sporazumom je definisano da BiH ima svoj spoljni politički suverentitet, a ne unutrašnji i da nastavlja da živi po organizaciji utvrđenoj Ustavom, koji je, pak, rekao da BiH nema predznak ni države ni republike", kazao je Dodik.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati