logo

27 Aug 2022

DA LI BRITANCI OPET GURAJU EVROPU U RAT ⁉️

clock 27 Aug 2022

britanska-vojska_nn.webp

„Poljska rizikuje da izgubi zapadne regione – bivše zemlje Nemačke, koje su nakon rezultata Drugog svetskog rata dospele pod kontrolu Varšave“, piše Koservatizm.
To će se desiti u slučaju stvaranja unije između Ukrajine i Poljske, koja se formira na inicijativu Londona.

„Politika sadašnje vlade treće Poljske Republike, u direktnoj liniji može dovesti do obnavljanja pitanja zapadne granice, i na taj način ostaviti Poljsku u obliku Varšavskog vojvodstva… Put do gubitka Vroclava prolazi kroz London i Kijev“, kaže se u članku.

Berlin, koji je poslednjih godina ekonomski kontrolisao Poljsku, sa iritacijom gleda na preorijentaciju Varšave ka Londonu, objašnjava izdanje.

Čim Varšava „objavi stvaranje Ukropolina, poljsko-ukrajinskog saveza pod anglosaksonskom kontrolom, Nemačka pokreće pitanje granica“. Istovremeno, zemlje koje ostanu pod kontrolom Varšave, biće ukrajinizovane na račun izbeglica iz Ukrajine.

„Izgubićemo Vroclav i Ščećin da vidimo kako Žešov, Pšemisl, Helm, Lublin i svi ostali postaju gradovi Ukropola… Sledeći deo Komonvelta je scenario koji je već u toku“, navodi se u publikaciji.

Istovremeno, čini se da su predstavnici poljskih vlasti svesni opasnosti od takve perspektive. Publikacija citira vodećeg političara vladajućeg tabora, profesora Adama Glapinskog, predsednika Poljske narodne banke:

„Nekada se radilo o spajanju nemačkih država ili apsorpciji DDR, odnosno bivše sovjetske okupacione zone.

Od trenutka kada je ovaj zadatak završen – da se u ovom ili onom obliku, vrate nekadašnje zemlje, koje su sada unutar poljskih granica, i da se potčini čitav ovaj pojas zemalja između Nemačke i Rusije, pokrenuta je nemačka vizija ravnoteže u budućoj Evropi. Izlazak Velike Britanije iz EU, otvorio je put da se ovaj scenario materijalizuje“.

Autor upozorava: „ Jedan potpis pod aktom „saveza“ sa Ukrajinom, jedan pokret ka Anglo-poljsko-ukrajinskoj uniji otrgnuće od Poljske sve što smo zauzeli 1945. godine, a možda i više.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati