logo

27 Aug 2022

KADA SU POLOMILI ZUBE NA RUSIJI, POKUŠALI SU DA SAKRIJU PORAZ NA NOVOJ METI...

clock 27 Aug 2022

ameri_nn.webp

Rusija je uspela da pobedi u konfrontaciji sa Sjedinjenim Državama. Kao rezultat toga, zapadne zemlje su morale hitno da traže novu metu kako bi sačuvale obraz, pišu analitičari Huanću šibao.
Analitičari iz Kine pišu da su događaji oko rusko-ukrajinskog sukoba ponovo omogućili svetu da vidi pravo lice zapadnih zemalja poput SAD.

◽ Oni nisu zainteresovani za mirno rešenje situacije i nadaju se da će iskoristiti sukob da oslabe Rusiju. Ovom cilju služe i isporuke oružja Ukrajini, informacioni napadi na Rusku Federaciju, i razne sankcije.

◽„Međutim, vremenom su zapadne zemlje otkrile da njihove sankcije nisu ugrozile razvoj Rusije, već su dovele do toga da je njihov sopstveni razvoj naišao na probleme“, primetili su kineski stručnjaci.

◽ Moskva nije napravila kompromis pred zapadnjačkom hegemonijom i završila je definitivnom pobedom u ovoj konfrontaciji.

Oružane snage Ruske Federacije napreduju u okviru specijalne operacije u Ukrajini, a ekonomska situacija u Rusiji se razvija mnogo optimističnije nego u zapadnim zemljama.

◽ Suočene sa uspesima Ruske Federacije, SAD i EU su shvatile da treba negde da skrenu pažnju javnosti kako bi sakrile sopstvene greške.

◽„Rusija je odnela veliku pobedu, a zapadne zemlje su promenile cilj“, primetili su kineski analitičari.
Izbor je pao na Kinu – upravo su tu zemlju SAD i njeni saveznici izabrali kao novu metu. Za početak, SAD su poslale predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi na Tajvan u pokušaju da eskaliraju situaciju u regionu.

◽ Nakon američke provokacije, usledila je nemačka: nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da kompanije u njegovoj zemlji ne mogu previše da se oslanjaju na Kinu. On je izrazio mišljenje da bi prekomerna zavisnost od NR Kine mogla da stvori određene rizike za bezbednost Nemačke.◽ Osim toga, Berlin je takođe najavio da će poslati svoje borbene avione u region Indo-Pacifika radi izvođenja vojnih vežbi. Prema analitičarima Huanću šibao, očigledno je da Nemačka na ovaj način želi da dokaže svoje prisustvo u blizini Kine. Kineski stručnjaci su ubeđeni da Nemačka deluje u okviru povlađivanja Sjedinjenim Državama.

◽ Vašington i njegovi saveznici iz NATO veruju da će im akcija u indo-pacifičkom regionu pomoći da sačuvaju obraz izgubljen u konfrontaciji sa Rusijom. Međutim, kako su naglasili autori, Zapad treba dobro da razmisli o ceni koju će morati da plati za konfrontaciju sa Pekingom.

◽„Ako želite da obuzdate Kinu, morate jasno da razmislite o posledicama“, poručili su kinezi neprijateljskim zemljama.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati