logo

28 Aug 2022

VUČIĆ: "NAŠI RAZGOVORI SA ALBANCIMA SA KOSOVA SU BILI NEUSPEŠNI

clock 28 Aug 2022

av7_nn.webp

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija još uvek čeka garantije od EU za predlog Srbije u vezi sa dokumentima koje izdaje Priština, kako bi se, kako je rekao, rešio jedan manji problem.

"Naši razgovori sa Albancima sa Kosova su bili neuspešni, sa međunarodnim posrednicima izuzetno teški. Kratko da poručim, nema govora o međusobnom priznanju, neću o tome ni da pričam i nemojte da trošite pare na avionske karte i da dolazite zbog toga", kazao je predsednik.



On je potom govorio o pitanju dokumenata:

"Kurti je ubeđen da će govoreći na srpskom ubediti Srbe da odustanu, zato što ukidanjem KM registarskih tablica žele da im pokažu da Kosovska Mitrovica nije Srbija. Mi smo Albancima rekli dve stvari, što se tiče dokumenata. Možemo da ih izdajemo i vama i nama, ali nama je važno da Srbi sa KiM mogu da se kreću i ulaze i izlaze sa teritorije KiM sa srpskim dokumentima".



On je naglasio da smo spremni da prihvatimo njihova dokumenta, ali da izdamo jedan opšti "disklejmer" koji bi istakli na administrativni prelazima, čime bi prihvatili njihova dokumenta.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati