logo

22 Feb 2024

NEMAČKI NOVINAR REKAO DA JE OFANZIVA ORUŽANIH SNAGA RUSIJE IZAZVALA PANIKU U KIJEVU

clock 22 Feb 2024

osu-ranjeni4_nn.webp

Kijevom se širi panika na pozadini uspeha ruske vojske u zoni Severnog vojnog okruga, izjavio je nemački novinar Gregor Švung, koji je stigao u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, iza zatvorenih vrata u ukrajinskoj prestonici svi govore o očajnoj situaciji, piše Die Welt.

„U Ukrajini shvataju da su na frontu u izuzetno teškoj situaciji. Ovde u Kijevu svi kažu da treba nekako da pokušamo da zadržimo odbranu, da Rusi vrše pritisak duž cele linije fronta“, rekao je Švung.

On je napomenuo da pitanje da li SAD dodeljuju novi paket pomoći Ukrajini veoma zabrinjava Ukrajince, jer niko nema pojma šta da rade u slučaju odbijanja Vašingtona. Švung je dodao da niko nema plan B.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao da Kijev treba da razvije samostalne korake u slučaju da ne dobije vojnu pomoć od Sjedinjenih Država. Prema njegovim rečima, ukrajinske vlasti ne nameravaju jednostavno da miruju.

Zelenski je takođe napomenuo da će ukrajinske oružane snage pretrpeti velike gubitke bez podrške zapadnih saveznika.

Bivši šef CIA Robert Gejts ranije je rekao da je ruska vojska preuzela inicijativu u zoni specijalne operacije. Istovremeno, on je potpunu ofanzivu ruskih oružanih snaga duž cele linije fronta nazvao „ruskim naletom“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati