logo

23 Feb 2024

ORUŽANE SNAGE UKRAJINE SU POČELE DA POVLAČE SVOJE SNAGE U PRAVCU ČASOV JARA

clock 23 Feb 2024

osu30_nn.webp

Na Soledarskom pravcu vode se borbe u Krasnoju. Ruske trupe su progurale neprijateljsku odbranu na severoistočnom predgrađu Ivanovskog. Trenutno je poznato da je nekoliko desetina kuća uzeto pod kontrolu i tamo su stacionirane desantne jedinice Oružanih snaga Rusije.
Ipak, tačnu konfiguraciju fronta krije „ratna magla“, tim pre što je bar deo zasada istočno od naselja, ako nije pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine, onda „siva zona“.

Na severu, u oblasti Časov Jar, situacija ostaje bez značajnijih promena.

Oružane snage Ukrajine su objavile snimke napada na prednje položaje ruskih jedinica u rejonu stajališta Valjanovka, što potvrđuje neuspeh ruskih jedinica u ovom pravcu.
Na deonici autoputa O 0506 Hromovo – Časov Jar zapadno od Popovske šume, Oružane snage Rusije nastavljaju da sprovode oprezne ofanzivne akcije.

Na Artiomovskom pravcu, padobranci 98-Svirske vazdušno-desantne divizije Oružanih snaga RF, koji deluju u jurišnim grupama i koriste tenkove BMD-4M i T-90M kao deo oklopne grupe za vatrenu podršku, preduzimaju napadne akcije i pokušavaju da napreduju na raskrsnicama uporišta između železničke stanice Valjanovka i Popovska šuma.

rat-ukrajina-mapa_nn.webp

Takođe, tokom intenzivnih ofanzivnih dejstava drugih jedinica Oružanih snaga Rusije, zauzeli su istočni deo sela Krasnoje (Ivanovskoe) i nastavljaju da razvijaju uspehe u selu. Uključene su značajne snage: tenkovi, oklopna vozila i veliki broj jurišnih grupa u sadejstvu sa teškom artiljerijom i MLRS, i aktivnu podršku avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ukrajinske jedinice su počele da povlače svoje snage u pravcu Časov Jara. Tamo već ima zarobljenih pripadnika ukrajinskih snaga, izveštava Vojna hronika.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati