logo

06 Sep 2022

⁉️ DA LI JE RUSKA „SPECIJALNA OPERACIJA“ ANTIKOLONIJALNI USTANAK PROTIV ZAPADA

clock 06 Sep 2022

agranovsky_nn.webp

Tokom specijalne operacije u Ukrajini, Rusija brani interese ogromne većine planete. Do ovog zaključka dolazi moskovski advokat Dmitrij Agranovski.
„21. vek više neće biti vek Evrope i Sjedinjenih Država. Biće to vek Azije, Afrike i Latinske Amerike. I Rusija se najbolje uklapa u ovo društvo. Pre neki dan sam u američkom časopisu „The Vashington Ekaminer“ pročitao članak kolumniste Toma Rogana, u kojem se kaže da sankcije Rusiji nisu uspešne, jer većina zemalja ne želi da ih se pridržava“, piše Agranovski u „Nezavisima gazeti“.

U tom članku Rogan izražava čuđenje u vezi sa „stalnim poštovanjem Indije prema Rusiji“ i da Delhi „nastavlja da obezbeđuje Moskvi ključni izvor stranog kapitala i prestiža“.



„Zaista, čemu takvo „čudno“ poštovanje? Možda zato što Rusija, za razliku od Velike Britanije, nije vezivala Indijance za topove tokom ustanka sipaja u 19. veku, a u 20. veku je čak pomogla da se skine kolonijalni jaram?

Odavde potiče „čudno“ za Zapad poštovanje prema Rusiji, i ništa manje „čudne“ za njih simpatije prema Rusiji. Ogromna većina zemalja ima zamerke prema Zapadu – „bela gospoda“ su neke vekovima držali u kolonijalnom ropstvu, neke su jednostavno opljačkali, oduzimajući im bogatstvo i teritorije.

Zapad i sada nastavlja da se ponaša u odnosu na većinu zemalja sveta, kao slon u porcelanskoj radnji, ne shvatajući da svet odavno nije isti. Većina se odavno oseća kao ljudi, a ne kao robovi „gospodara kolonijalista“, primećuje autor.



„Ruska operacija je izašla daleko izvan granica Ukrajine, pre svega u političkom smislu, i pretvorila se u svetski ustanak protiv neokolonijalizma. Zato sadašnja svetska zajednica, većina zemalja sveta, gleda na nas sa tajnim ili otvorenim saosećanjem.

Apsolutno sam siguran da ćemo u svakom slučaju, opstati u današnjoj konfrontaciji sa Zapadom. Ali koliko je razumno biti sam u takvoj direktnoj konfrontaciji, uprkos činjenici da objektivno branimo interese skoro 9/10 čovečanstva, njihovo pravo na pravdu i jednakost sa Zapadom?

Potrebno je hrabro i odlučno tražiti saveznike i prijatelje, formirati nove ekonomske, političke, pa i vojne blokove. Samo vreme ujedinjuje svet u novu antikolonijalnu internacionalu!“, rezimira Agranovski.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati