logo

25 Feb 2024

HUTI ISPALILI RAKETU NA AMERIČKI TANKER TORM TOR U ADENSKOM ZALIVU

clock 25 Feb 2024

huti5_nn.webp

Jemenski pokret Ansar Alah objavio je raketni napad na američki naftni tanker Torm Tor u Adenskom zalivu, prenosi arapski TV kanal Al Masirah. Portparol Hutija Jahja Sarija dodao je da su vazduhoplovne snage pokreta napale dronom nekoliko američkih brodova u Crvenom moru.

"Jemenska mornarica izvela je uspešnu operaciju u kojoj je protivbrodskim projektilima napala američki tanker Torm Tor u Adenskom zalivu", rekao je Jahja Sarija.

Predstavnik Ansar Alaha je naglasio da se operacije protiv američkih brodova izvode kao podrška palestinskom narodu u Pojasu Gaze i kao odgovor na američko-britansku agresiju u Jemenu. Obećao je da će se Huti odupreti eskalaciji u Crvenom i Arapskom moru kako bi zaštitili svoju zemlju, narod i naciju.

Napad je potvrdila Centralna komanda SAD, i prema navodima američke vojske, razarač USS Mason (DDG 87) uništio je protivbrodsku balističku raketu ispaljenu iz Jemena na tanker za naftu i hemikalije Torm Thor.


Ranije se saznalo da su SAD i Velika Britanija izvele četvrtu seriju napada na Jemen. Konkretno, u glavnom gradu države.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati