logo

09 Sep 2022

SATANOVSKI PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DOGODITI SA BRITANIJOM ZBOG NOVOG PREMIJERA

clock 09 Sep 2022

satanovski_nn.webp

Elizabet Tras je nova premijerka Velike Britanije. Politikolog, profesor, predsednik naučnog centra Instituta za Bliski istok, Jevgenij Satanovski, izrazio je mišljenje, da takav izbor neće koristiti Velikoj Britaniji.
„Imaju dobre zoološke vrtove, a premijeri su sve lošiji od lošijeg. Ona je retko glupa, slabo obrazovana, agresivna. Kada zemlja koja je naš otvoreni neprijatelj ima premijera bez mozga, to je sjajno“, izneo je svoj stav politikolog.

Satanovski je ukazao i na militarističku retoriku nove britanske premijerke.„Uz njenu tvrdnju na temu upotrebe nuklearnog oružja, posebno s obzirom na to da Velika Britanija nema svoje, i prisustvo de fakto američkog nuklearnog oružja, napravila je „redak“ utisak na Šojgua i Putina“, dodao je on.

Britanskoj državnosti, prema mišljenju politikologa, u sadašnjim društveno-političkim uslovima preti kolaps.

„Što Engleska tone dublje, to bolje. Nije loše ni to što će se Engleska posle toga naglo raspasti, možda u njenom mandatu, možda posle njega.

Slepo kopira Margaret Tačer, ali nije vredna njenog malog prsta. Ovo je apsolutno prazan rezultat sadašnje evropske demokratije i zapadne demokratije uopšte. Činjenica da demokratija zapadnog tipa, posebno britanskog tipa, proizvodi takve premijere, odličan je pokazatelj stepena njene degradacije. Gledamo ovaj film dalje“, zaključio je Satanovski.

Važno je napomenuti da novi premijer Velike Britanije kombinuje dve funkcije. Pored Dauning strita, Liz Tras je i na čelu Ministarstva spoljnih poslova zemlje.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati