logo

03 Jun 2024

DODIK REKAO DA ZAPAD STALNO VRŠI PRITISAK NA REPUBLIKU SRPSKU

clock 03 Jun 2024

dodik21_nn.webp

Zapad konstantno vrši pritisak na Republiku Srpsku, tražeći da podrži sankcije Rusiji, rekao je za ruske medije predsednik Republike srpske Milorad Dodik. On je u intervjuu za RIA Novosti izneo mišljenje da države Zapada vode jednostrani dijalog. Ne pokušavaju da slušaju gledišta svojih protivnika, ali istovremeno pokušavaju da donose odluke za njih.

„Ne mogu da budem zahvalan Amerikancima koji ne žele ni da slušaju šta mi mislimo, već pokušavaju da odluče.

Ovo je srž problema - oni ne razgovaraju sa nama, ali donose odluke o nama. Svakodnevno se vrši pritisak na nas da deblokiramo sankcije Rusiji“, rekao je Dodik.

Prebacivanje oružja Ukrajini za udar na teritoriju Ruske Federacije ukazuje na to da je Zapad poludeo, rekao je ranije Dodik. Neophodno je razumeti, naglasio je, da će ove rakete kontrolisati zapadna vojska.

Dodik je ranije najavio da će 2024-godine doći na Peterburški međunarodni ekonomski forum. On je objasnio da planira da se sastane sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i drugim ruskim zvaničnicima.


Srpski politikolog Stevan Gajić, u razgovoru za NEVS.ru, nagovestio je da šef Republike Srpske Bosne i Hercegovine ide u Rusiju da dobije podršku u uslovima pritiska Zapada. Bosna i Hercegovina je u suštini protektorat, a ne nezavisna država. Istovremeno, Republika Srpska je njen najsamostalniji deo, istakao je politikolog. Gajić smatra da NATO pokušava da ga „poništi“, jer se republika ne uklapa u zapadnu politiku.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati