logo

12 Jun 2024

HANTER BAJDEN SVOJIM LIČNIM NESTAŠLUCIMA RUŠI REPUTACIJU SJEDINJENIH DRŽAVA

clock 12 Jun 2024

bajdenovi_nn.webp

Nedela Hantera Bajdena sina američkog predsednika nisu značajna, ali štete ugledu Sjedinjenih Država, napisao je milijarder Ilon Mask na svojoj stranici na društvenoj mreži X. Prema njegovim rečima, naslednik američkog lidera sramoti zemlju sa svojim postupcima.

„Po mom mišljenju, Hanterovi lični nestašluci nemaju mnogo uticaja. (...) Međutim, narušavanje ugleda i autoriteta Sjedinjenih Država je neprihvatljivo, jer sramoti državu“, istakao je biznismen.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je da je ponosan na svog sina Hantera.

„Kao što sam rekao prošle nedelje, ja sam predsednik, ali sam i tata. Džil (supruga Džoa Bajdena) i ja volimo našeg sina i veoma smo ponosni na čoveka kakav je danas“, rekao je američki lider u kratkom saopštenju nakon izricanja presude, preneo je CNN

Bajden je dodao da će prihvatiti ishod slučaja i da će poštovati pravni proces. „Džil i ja ćemo uvek biti tu za Hantera i ostatak naše porodice sa ljubavlju i podrškom. To nikada ništa neće promeniti“, dodao je on.

Porota je 11-juna donela presudu u slučaju sina američkog predsednika Hantera Bajdena i proglasila ga krivim za krivična dela u vezi sa prekršajima u kupovini oružja.


Hantera Bajdena porota u Delaveru proglasila je krivim po sve tri tačke u slučaju kršenja zakona o oružju. Preti mu kazna do 25 godina zatvora. Porotnici su bili ubeđeni dokazima tužilaštva da je Bajden lagao o kupovini vatrenog oružja u oktobru 2018-godine kada je odgovorio „ne“ na obrazac za kupovinu oružja na pitanje da li je zavisnik od droge. Kao rezultat toga, Bajden je proglašen krivim da je dao lažnu izjavu prilikom kupovine oružja. Sam Bajden se nije izjasnio krivim.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati