logo

13 Sep 2022

‼️ NEOČEKIVANI POTEZI RUSKE KOMANDE

clock 13 Sep 2022

ukrajina-bahmut12_nn.webp

Oružane snage Rusije su tokom „specijalne operacije“ neočekivano odgovorile Kijevu, u pokušaju da intenziviraju ofanzivu Ukrajinskih snaga u oblasti Harkov.
Ruska komanda odlučila je da promeni pristup odabiru ciljeva za precizne raketne udare. Ruski analitičari su govorili o taktičkim promenama operacije, i objasnili zašto je ofanziva Kijeva u oblasti Harkova, prošla sa bolnim posledicama po Ukrajinu.Eksperti su skrenuli pažnju na činjenicu, da je ukrajinska armija pokrenula ofanzivu punog obima u oblasti Harkova. Oružane snage Rusije nisu zanemarile ovu odluku Kijeva, preduzimajući nove mere u okviru „specijalne operacije“. Tako je ruska komanda proširila spisak ciljeva, za nanošenje teških udara na ukrajinske mete.

„Udarac je prvi put zadat na termoelektrane u Harkovu. Mora se reći da je ovo razuman odgovor, na napade pomahnitalog kijevskog režima na nuklearnu elektranu Zaporožje.

Jednom rečju, Rusija uvodi nova pravila igre“, napominju stručnjaci.

Glavni urednik časopisa „Nacionalna odbrana“, vojni ekspert Igor Korotčenko, primetio je da će novi pristup Oružanih snaga RF, omogućiti Rusiji da stekne određenu prednost, u konfrontaciji sa kijevskim režimom. On je naglasio da je ciljeve koji su pogođeni trebalo neutralisati još ranije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati