logo

15 Jun 2024

TRAMP KRIVI BAJDENA ZA DOLAZAK RUSKIH BRODOVA NA KUBU

clock 15 Jun 2024

ruski-brodovi-havana_nn.webp

Bivši predsednik SAD Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika SAD Džoa Bajdena za pojavu ruskih brodova na Kubi. On je izjavio da je slabost aktuelnog predsednika uzrok pojave brodova ruske flote 60 milja od obale Floride.

"Ruski ratni brodovi i nuklearne podmornice su sada oko Kube, 60 milja od obale Floride (...) Kako se osećate u vezi sa ovim? Da li ste u redu sa ovim? Ovo se dešava samo zato što nas Bajdenova slabost dovodi u smrtnu opasnost", obratio se Tramp svojim pristalicama na Floridi.

Prema Trampovim rečima, Bajdena ne poštuje ne samo rusko rukovodstvo, već ni nijedan strani lider.

Guverner Ron DeSantis takođe okrivljuje ono što je nazvao „slabošću“ Bajdenove administracije za flotu ruskih ratnih brodova koji su plovili manje od 30 milja od obale Južne Floride ranije ove nedelje, preneo je Miami Herald.

"Kao odgovor, američka mornarica je rasporedila ratne brodove i avione da prate rusku pomorsku flotilu.

Ali DeSantis je na holivudskoj konferenciji za novinare u petak rekao da predsednik Džo Bajden ne čini dovoljno da odvrati „loše aktere“ poput Rusije", piše izdanje.

Eskadrila nuklearne podmornice ruske mornarice Kazan, fregata Admiral Gorškov i spasilački tegljač Nikolaj Čiker, nakon obavljenih vežbi raketnim oružjem u Atlantiku, ušli su u luku Havana 12-juna. Ruska fregata je ispalila salve u znak pozdrava.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati