logo

15 Jun 2024

BAJDEN NA SAMITU G7 U ITALIJI BIO U NAJGOREM STANJU

clock 15 Jun 2024

bajden16_nn.webp

Džo Bajden dao je svoj „najgori učinak ikada“ na velikom međunarodnom samitu, rekli su insajderi G7, što je izazvalo zabrinutost među saveznicima. Pozivajući se na diplomatske izvore, ovo je preneo tabloid The Sun.

"Osamdesetjednogodišnji predsednik je gubio koncentraciju tokom sastanka svetskih lidera u Pulji, Italija, prema dobro postavljenim diplomatskim izvorima", piše izdanje.

Očevici su primetili da je Bajden "gubio koncentraciju" tokom diskusija, pa su čak i prvog dana njegove javne greške bile "sramotne".

Na primer, nespretno je pozdravio italijanskog premijera Đorđu Meloni, udaljio se u nepoznatom pravcu dok su njegove kolege posmatrale skok padobranca i tako dalje. Još jedan neobičan postupak je to što se Bajden nije pojavio na gala večeri.

Izvori publikacije su rekli da je šef Bele kuće bio „u najgorem stanju“ nego ikada ranije. Primećeno je da „gubi fokus“ ​​i koncentraciju.

Ranije je bivši doktor Bele kuće Roni Džekson rekao da kognitivni problemi američkog predsednika predstavljaju veliku pretnju po zemlju.

Prema njegovim rečima, doktor je posmatrao američkog lidera „svakog dana“ dok je bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame. Džekson je rekao da su se kognitivne sposobnosti predsednika Sjedinjenih Država od tog vremena uveliko pogoršale.

Džo Bajden je najstariji predsednik Sjedinjenih Država u njihovoj istoriji. Česte omaške i neprijatni pokreti 81-godišnjeg Bajdena dali su razlog njegovim političkim protivnicima da dovedu u pitanje njegovu podobnost za drugi predsednički mandat.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati