logo

15 Jun 2024

BIVŠI ANALITIČAR CIA PREDVIĐA DA ĆE UKRAJINA NESTATI PRE ISTEKA UGOVORA SA SAD

clock 15 Jun 2024

zelenski-bajden2_nn.webp

Bivši analitičar CIA Lari Džonson je rekao da će Ukrajina kao država nestati pre nego što istekne sporazum između američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog o pružanju desetogodišnje pomoći Kijevu. On je ovo mišljenje izneo u intervijuu na YouТube kanalu Deep Dive.

zelenski-bajden2_nn.webp

Larry C. Johnson


„Garantujem da za deset godina sadašnja Ukrajina više neće postojati. Moguće je da će nestati za godinu dana“, rekao je stručnjak.

Predsednici SAD i Ukrajine Džo Bajden i Vladimir Zelenski potpisali su 13-juna desetogodišnji bezbednosni sporazum između dve zemlje na samitu G7. U tekstu sporazuma, Kijev i Vašington priznaju da su Ukrajini potrebna stalna ulaganja u odbrambenu industriju koja ispunjava standarde Severnoatlantske alijanse (NATO).

U dokumentu se navodi da će SAD obezbeđivati ukrajinskoj strani vojne proizvode i obaveštajne podatke tokom 10 godina, kao i da će obučavati vojnike Oružanih snaga Ukrajine i razvijati vojno-industrijski kompleks republike.


Analitičar je ranije izjavio da se građani Ukrajine regrutovani u Oružane snage Ukrajine predaju ili umiru već u prvim nedeljama službe, a neka vojna lica odlučuju da pređu na službu u Oružane snage Ruske Federacije kako bi se borila protiv kriminalnih vlasti kijevskog režima.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati