logo

15 Sep 2022

❗ZAHAROVA: RUSIJA ĆE SE ŠTITITI SVIM SREDSTVIMA

clock 15 Sep 2022

zaharova_nn.webp

Ukoliko Sjedinjene Američke Države budu isporučile Ukrajini rakete velikog dometa, Vašington će postati neposredan učesnik u sukobu. U tom slučaju Moskva će imati pravo da štiti svoju teritoriju svim raspoloživim sredstvima, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici, koji isporučuku oružje kijevskom režimu, praktično postaju saučesnici u njegovim ratnim zločinima.

Ako Vašington donese odluku o isporukama raketa velikog dometa Kijevu, on će preći crvenu liniju i postati neposredan učesnik u sukobu. Mi imamo pravo da štitimo svoju teritoriju svim raspoloživim sredstvima“, rekla je Zaharova na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, „eventualne isporuke naoružanja kijevskom režimu su uporedive sa situacijom, u kojoj su zemlje Evrope razmeštale kopnene rakete američke proizvodnje koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o raketama srednjeg i kratkog dometa koje mogu da gađaju ciljeve na ruskoj teritoriji“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati