logo

18 Sep 2022

?️ DŽON KIRBI: RUSIJA IMA VEOMA VELIKU I MOĆNU VOJSKU

clock 18 Sep 2022

dzon-kirbi_nn.webp

Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, rekao je da Rusija ima veoma veliku i moćnu vojsku, koja može da se koristi ne samo u Ukrajini.

?Savetnik predsedničke administracije dodao je, da se ruska vojska suočava sa mnogim problemima, ali da je zadržala visok potencijal. Kirbi, istovremeno, nije precizirao na koju upotrebu ruske vojske misli, prenosi TASS.


„Suočili su se sa mnogim izazovima, ali to je i dalje veoma velika i moćna vojska. Putin i dalje ima na raspolaganju izuzetno veliki vojni potencijal, koji se može koristiti ne samo u Ukrajini, već i na drugim mestima “, istakao je Kirbi.

?Neimenovani oficir Oružanih snaga Rusije‚ izjavio je za ruske medije, da isporuke zapadnog naoružanja pomažu Oružanim snagama Ukrajine da se održe, ali ne menjaju radikalno tok ratovanja.


On je pojasnio da su sistemi HIMARS igrali značajnu ulogu na frontu, ali su ruske trupe ubrzo naučile da obaraju te rakete.
On je dodao, da je već u prvim danima „specijalne operacije“, dosta zapadnog naoružanja palo u ruke ruske vojske, uključujući i švedske bacače granata „AT-4“, kao i američki protivtenkovski raketni sistem „Džavelin“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati