logo

21 Sep 2022

⚡PUTIN OBJAVIO DELIMIČNU MOBILIZACIJU ⚡

clock 21 Sep 2022

putin_nn.webp

"Parlament će biti informisan o merama koje su potrebne za izvođenje delimične mobilizacije", navodi predsednik Rusije Vladimir Putin.

?“Regrutaciji će biti podvrgnuti samo građani koji se trenutno nalaze u rezervnom sastavu, a pre svega oni koji su služili u Oružanim snagama, imaju određene vojne specijalnosti i relevantno iskustvo. Pozvani na služenje vojnog roka obavezno će proći dodatnu vojnu obuku, uzimajući u obzir iskustvo iz specijalne vojne operacije, pre slanja u jedinice“, navodi prvi čovek Rusije.
Mobilizacione aktivnosti počinju danas.

?Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini, izvode se napadi na Rusiju, navodi predsednik Rusije Vladimir Putin.



?Kako je podsetio predsednik, cilj Zapada je da oslabi i uništi Rusiju, o kojoj već glasno govore.
Nakon što se kijevski režim javno odrekao mirnog rešenja problema Donbasa i objavio svoje pretenzije na nuklearno oružje, postalo je jasno da je nova ofanziva neizbežna. A onda bi usledio napad na Krim – na Rusiju.

?U tim uslovima, odluka o pokretanju preventivne specijalne operacije bila je jedina moguća, naglasio je Putin. Oslobađanje cele teritorije Donbasa ostaje cilj.
Putin je dodao da će obezbediti bezbedne uslove za održavanje referenduma u LNR, DNR, Zaporožju i Hersonskoj oblasti.

?Rusija, kao i do sada, zaustaviće sve koji teže da vladaju svetom, prete raspadu i porobljavanju države. Zapad je krenuo na nuklearne ucene, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije.


"Ako bude postojala pretnja teritorijalnoj celovitosti Rusija, biće upotrebljena sva sredstva. To nije blef", rekao je Putin i dodao "Naša zemlja ima razna sredstva za uništavanje, modernija od onih kojima NATO raspolaže".

?"Uz pretnju po teritorijalni integritet naše zemlje, da zaštitimo Rusiju i naš narod, koristimo sva sredstva koja su nam na raspolaganju, ovo nije blef. Građani Rusije mogu biti sigurni da će teritorijalni integritet naše otadžbine, naša nezavisnost i sloboda biti obezbeđeni svim sredstvima koja su nam na raspolaganju", navodi Putin.

?"Oni koji pokušavaju da nas ucene nuklearnim oružjem treba da znaju da ruža vetrova može da se okrene i u njihovom pravcu", rekao je u obraćanju naciji Vladimir Putin.

user-image

Zoran

clock 2022-09-21 13:35:14

Putin zna šta radi i nije neuračunljiv kao što Zapad pokušava da ga predstavi. DNR i LNR posle referenduma ulaze u sastav Ruske federacije, a po ustavu RF Putin ima pravo da upotrijebi nuklearno oružje ako se ugrozi teritorija, sloboda ili nezavisnost. Pa neka Zapad i dalje dobavlja ofanzivno naoružanje nacistima u Ukrajini

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati