logo

24 Sep 2022

KIJEV GUBI CELE BATALJONE KOD HERSONA

clock 24 Sep 2022

ukrajina-bahmut13_nn.webp

Kijevski režim ,ubacujući jedinice Oružanih snaga Ukrajine u ofanzivu kod Hersona, pravi ozbiljnu grešku, koja može dovesti do opasnih posledica.
Ovaj zaključak izneli su novinari informativnog izdanja Life. Autori teksta su detaljno govorili o taktičkim odlukama ukrajinske vojske, a takođe su objasnili zašto se pokušaji proboja kod Hersona pretvaraju u katastrofu za Oružane snage Ukrajine.

◽ Analitičar je primetio da militanti Oružanih snaga Ukrajine redovno pokušavaju da probiju odbranu Oružanih snaga Rusije u pravcu Hersona.

Ovakve vojne provokacije pretvaraju se u pravu katastrofu za ukrajinsku vojsku. Tokom sukoba na liniji fronta nestaju čitavi bataljoni Oružanih snaga Ukrajine.

◽ „Na liniji kontakta vrše na desetine napada svakog dana. Sada postoji osećaj da se neprijatelj testira, tražeći slabe tačke. Ali to se ne može učiniti, gde god pokušavaju da testiraju snagu odbrane, svuda su izbačeni“, rekao je poznati ruski vojni stručnjak Aleksej Leonkov u intervjuu za Life.◽ Novinari su takođe primetili da Oružane snage Ukrajine, uprkos situaciji koja se razvija na frontu, ne ostavljaju pokušaje da pokrenu ofanzivu. Ovakav pristup će otežati kijevskom režimu, pošto Ukrajina svakodnevno gubi borbeno spremne jedinice, šaljući ih na izvršavanje očigledno neuspešnih zadataka.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati