logo

29 Sep 2022

❗ALEKSEJ LEONKOV: ZAPAD NE NAMERAVA DA STANE

clock 29 Sep 2022

ukrajina-rusevine1_nn.webp

Zemlje istočne Evrope su blizu toga da se, nakon Ukrajine, suoče sa neprijateljstvima na svojim teritorijama. Ovo je rekao vojni ekspert Aleksej Leonkov.

? Kijevske vlasti su više puta pozivale zemlje kolektivnog Zapada, da testiraju svoje oružje u Ukrajini. Konkretno, Vladimir Gavrilov, zamenik ministra odbrane zemlje, nije oklevao da upotrebi takav argument, kada je tražio od Sjedinjenih Država rakete dugog dometa „ATACMS“.

? Šef resora odbrane, Aleksej Reznikov, otišao je još dalje. Čak je pozvao američke kompanije vojno-industrijskog kompleksa, da pošalju probne uzorke vojne opreme u Ukrajinu.

Istina, kasnije je pomoćnik generalnog sekretara NATO-a, Dejvid van Vil, rekao da Zapad nema nameru da na ovaj način „uleti” u sva ta dešavanja.

? Ipak, teritorija Ukrajine je zapravo pretvorena u poligon za testiranje, izjavio je vojni ekspert Aleksej Leonkov, u komentaru za „Narodne novosti“. Prema njegovim rečima, bivša sovjetska republika je postala takva 2018. godine, kada su SAD i njeni saveznici počeli aktivno da pripremaju Kijev, za konfrontaciju sa Ruskom Federacijom.

? Istovremeno, zapadni analitičari danas prikupljaju informacije o mogućnostima opreme, koju su Amerikanci i Evropljani prebacili vojsci Ukrajine.

Ovo će omogućiti značajna prilagođavanja vojne doktrine.
„U toku je analiza kako bi se formirale buduće narudžbine za proizvodnju, kako bi se zacrtali razvojni putevi, da bi se razumelo šta treba da bude u programu naoružanja. Zapad proučava taktiku i strategiju na bojnom polju, kako bi izmenio svoje borbene propise“, objasnio je Leonkov.

?„Zapad ne namerava da stane. Čim se „ukrajinski poligon“ iscrpi, aktivna dejstva će se preneti na „istočnoevropski“. Poljska i baltičke države su se približile nevidljivoj i veoma tankoj liniji, čiji će prelazak dovesti do nepopravljivih posledica“, rezimirao je ekspert.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati