logo

29 Sep 2022

❗PUTIN: U TOKU JE FORMIRANJE PRAVEDNIJEG SVETA

clock 29 Sep 2022

putin_nn.webp

U toku je formiranje pravednijeg sveta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa šefovima delegacija XVIII sednice Saveta rukovodilaca organa bezbednosti i obaveštajnih službi država-članica Zajednice Nezavisnih Država.

?"Pred našim očima se odvija složen proces formiranja pravednijeg svetskog poretka", rekao je ruski lider. To formiranje, po njegovim rečima, prate problemi koji leže na površini.? Unipolarna hegemonija se neumoljivo ruši. To je objektivna realnost sa kojom Zapad kategorično ne želi da se pomiri. Sve što proizilazi iz toga, mi vidimo, objasnio je Putin.
Kako je istakao, Zapad pokušava da sprovodi politiku diktata, grčevito se držeći za prošlost i izmišljajući nove probleme.

? Rastu rizici destabilizacije situacije, uključujući i u pacifičkom regionu, rekao je ruski lider i istakao da zapadne zemlje prave scenarije za raspirivanje sukoba na teritoriji ZND.? Imamo ih već dovoljno. Dovoljno je pogledati šta se sada dešava između Rusije i Ukrajine, šta se dešava na granicama nekih drugih zemalja ZND, rekao je Putin.

? Prema njegovim rečima, „sve je to rezultat raspada Sovjetskog Saveza“

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati