logo

09 Oct 2022

❗UKRAJINSKE SNAGE U PRAVCU NIKOLAJEVA I KRIVOG ROGA IZGUBILE VIŠE OD 30 ODSTO LJUDSTVA

clock 09 Oct 2022

ukrajina-rat26_nn.webp

Ukrajinske brigade koje su angažovane u pravcu Nikolajeva i Krivog Roga izgubile su više od 30 odsto ljudstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. „U pravcu Nikolajeva i Krivog Roga protivnik usled ozbiljnih gubitaka u ljudstvu i tehnici nije preduzimao ofanzivna dejstva većih razmera.

? Prema preciznim podacima, nepovratni gubici 96. i 98. bataljona 60. pešadijske brigade i 128. planinske brigade Oružanih snaga Ukrajine, koje su delovale u pravcu Krivog Roga, čine više od 30 odsto ljudstva“, navedeno je u saopštenju. Ukrajinske snage su u tom pravcu u protekla 24 sata izgubile više od 200 ljudi, navedeno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

? U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija izvela visokoprecizne napade na „Legiju stranaca“ na ostrvu Hortica, kao i na specijalnu brigadu „Bars“ Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine u oblasti Zaporožja.

U Hersonskoj oblasti ruska avijacija je potpuno uništila šest ukrajinskih kolona s vojnom tehnikom i ljudstvom, sprečivši pokušaj gomilanja protivničkih snaga.

? Ruski lovci su u Nikolajevskoj oblasti oborili ukrajinski avion Su-24, dok je u Hersonskoj oblasti oboren ukrajinski helikopter Mi-24. Protivnik je, kako je navedeno, u tom pravcu izgubio više od 80 vojnika, dva tenka, 22 borbena oklopna vozila, sedam borbenih vozila pešadije, samohodni artiljerijski uređaj „Krab“, dve američke haubice M777 i četiri automobila.

? U Harkovskoj oblasti je u protekla 24 sata likvidirano oko 110 ukrajinskih militanata, navedeno je u saopštenju. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, u pravcu Kupjanska protivnik je uz pomoć bataljona 14. i 92. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, pojačanih stranim plaćenicima, pokušao bez uspeha da probije odbranu ruske vojske u pravcu naselja Kislovka u Harkovskoj oblasti i Kuzemovka u Luganskoj Narodnoj Republici.?„Svi napadi protivnika su odbijeni. Likvidirano je više od 50 ukrajinskih vojnika, uništeni su jedan tenk i devet borbenih oklopnih vozila“, navedeno je u saopštenju. Ruska vojska je, takođe, likvidirala oko 60 ukrajinskih militanata u naselju Zagorujkovka u Harkovskoj oblasti.

? U pravcu Andrejevke odbijeni su napade dve ukrajinske motorizovano-pešadijske čete i likvidirano je više od 90 ukrajinskih militanata. Oružane snage Rusije su odbile i napad ukrajianske vojske na području naselja Belogorka i Davidov Brod u Hersonskoj oblasti, likvidiravši 90 militanata.

? Ruska protivvazdušna odbrana je u protekla 24 sata oborila šest ukrajinskih dronova, šest projektila ispaljenih iz američkih višecevnih sistema HIMARS i pet projektila iz drugih višecevnih raketnih sistema.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati