logo

16 Oct 2022

❗KEDMI: SVE UKAZUJE NA PORAZ ZAPADA

clock 16 Oct 2022

kedmi_nn.webp

Ulog Sjedinjenih Država i njihovih saveznika u režim u Kijevu nije se opravdao. Sve ukazuje na njihov poraz, kaže bivši šef izraelske službe „Nativ” Jakov Kedmi.

? Zemlje kolektivnog Zapada rizikovale su transatlantsko jedinstvo i sopstvenu budućnost, kako bi usporile tempo „specijalne vojne operacije“ Oružanih snaga Rusije u Ukrajini.

? Iako su u početku njihove izjave bile euforične, sada se retorika drastično promenila. Umesto pobedonosnih izveštaja, neprestano se izražavaju strahovi zbog neizbežnog i potpunog poraza.



?„Danas se Zapad sa strahom pita- Šta ako Ukrajina propadne? Niko od njih ne govori da Ukrajina pobeđuje, i da mora da pobedi“, izjavio je Kedmi u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“.

? Problem je u tome, što Zapad jednostavno ne može da stane, kada počne da upumpava oružje i finansije u Ukrajinu. On je kao kockar koji nije u potpunosti svestan šta radi. Amerikanci i Evropljani nastavljaju da podižu ulog, uprkos porazu koji se nadvija nad njima.

? Shodno tome, i generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, dao je izjavu da će pobeda Rusije nad kijevskim režimom, biti poraz Severnoatlantske alijanse.

S druge strane, Kedmi tvrdi, da se teritorije koje su otišle u sastav Ruske Federacije, nikada neće vratiti Ukrajini.

? Ranije je vojni ekspert, kapetan 1. ranga u penziji, Vasilij Dandikin, pozitivno ocenio odluku vojne komande Oružanih snaga RF, da izvrši masovne raketne udare na kritičnu infrastrukturu Ukrajine. Dakle, ovaj korak je, po njegovim rečima, blagotvorno uticao na moral ruskih boraca.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati