logo

25 Oct 2022

AMERIKA POKUŠALA DA SVRGNE ORBANA, MILIONI POTROŠENI NA MAĐARSKU OPOZICIJU

clock 25 Oct 2022

zaharova_nn.webp

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Vašington podstakao pokret protiv mađarskog premijera Viktora Orbana, pošto SAD ne smatraju tu zemlju dovoljno poslušnom, prenosi Sputnjik internešenel.

◽„Sada se ispostavlja da je finansirana i opozicija u Budimpešti. Mađarski list „Mađarska nacija” objavio je istragu o finansiranju liberalno-leve koalicije protivnika Viktora Orbana od strane američke nevladine organizacije Akcija za demokratiju.

Istražitelji i specijalne službe će ispitati sve okolnosti pokušaja stranog mešanja u politički život zemlje, ali je već sada očigledno da se račun približava milionima dolara“, rekla je Zaharova.

◽ Prema ovom izveštaju, fondacija, osnovana neposredno pre februarskih izbora, imala je bliske veze sa Evropskim savetom za spoljne odnose (ECFR).

U izveštaju se takođe navodi da je Akcija za demokratiju povezana sa milijarderom rođenim u Mađarskoj, Džordžom Sorošem, koji finansira Fondacije za otvoreno društvo, koje je Mađarska zabranila pre nekoliko godina.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati