logo

30 Oct 2022

HERSON - SVI POKUŠAJI OSU NEUSPEŠNI

clock 30 Oct 2022

osu11_nn.webp

Ukrajinske trupe su bezuspešno pokušale da napadnu ruske položaje u blizini sela Bruskinskoje u Hersonskoj oblasti, saopštio je na Telegramu zamenik načelnika regionalne administracije Kiril Stremousov.

?„U pravcu Nikolajev-Krivoj Rog, ukrajinska vojska je pokrenula još jednu ‘ofanzivu’ u blizini sela Bruskinskoe. Kao rezultat oštećenja od vatre i uspešnih akcija Oružanih snaga RF , napadači su vraćeni na prvobitne položaje“, rekao je on. Prema rečima Stremousova, ukrajinske trupe izgubile su više desetina ljudi, kao i četiri borbena oklopna vozila.



? U poslednje vreme redovno se izveštava o pokušajima ukrajinskih trupa u malim grupama da napadnu liniju odbrane u oblasti Herson. Svi su bili neuspešni. Prema rečima zamenika ministra informisanja DNR Daniila Bezsonova, Kijev prema različitim izvorima, okuplja od 40 do 60 hiljada vojnika u Hersonskoj oblasti , a ruske oružane snage se spremaju za ozbiljnu borbu. Zvanično podaci o 60.000 ukrajinskih vojnika nisu potvrđeni.

? Kako je sredinom oktobra izjavio general armije Sergej Surovikin , komandant ruske združene grupe snaga u zoni specijalne operacije, obaveštajni podaci ukazuju na mogućnost da kijevski režim koristi zabranjene metode ratovanja u oblasti Herson.

Takođe, ukrajinska vojska priprema masovni raketni napad na branu hidroelektrane Kahovskaja. On je situaciju u glavnom gradu regiona nazvao opasnom za njene stanovnike.

? Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo najavio je organizovano uklanjanje civilnog stanovništva sa desne na levu obalu Dnjepra u cilju stvaranja odbrambenih utvrđenja. Po svemu sudeći Rusi u Hersonu prave neosvojivu tvrđavu koju ne bi osvojile ni mnogo jače vojske od ukrajinske.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati