logo

31 Oct 2022

RUSKI DRONOVI „GERAN-2“, POSTALI SU NOĆNA MORA ZA UKRAJINU I ZAPAD

clock 31 Oct 2022

dron-geran_nn.webp

Sjedinjene Države prenose obaveštajne podatke sa američkih satelita i drugih resursa, Ukrajinskim vojnim snagama. Međutim, Ruska Federacija je pronašla efikasan način da neutrališe prednost neprijatelja. O tome piše „EurAsianTimes“.

? Kako su primetili autori članka, ruski dronovi „Geran-2“, postali su noćna mora za Ukrajinu i Zapad. Ovo se dogodilo uprkos tome, što su ukrajinskim snagama obezbeđene NATO prenosivi protivvazdušni odbrambeni sistemi (MANPADS), i vazdušni sistemi za radio detekciju i navođenje (AVACS).

? U materijalima zapadnih publikacija se navodi, da je Ukrajina pre mesec dana bila korak ispred Rusije u odbrambenom smislu.

Ukrajinski odbrambeni sistem je izgradio Zapad, i zasnivao se na činjenici, da su Oružane snage Ukrajine imale direktan pristup obaveštajnim podacima sa američkih satelita i drugih resursa ISR, uključujući i izviđački avion RC-135.

? Zbog toga su Ukrajinci mogli blagovremeno da otkriju najslabije tačke u svojoj odbrani i blokiraju ih, kao i da vode ofanzivne operacije. „Još u septembru, ukrajinske snage su nemilosrdno i žestoko napali ruske, koristeći obaveštajne podatke za napade visoke mobilnosti“, piše „EurAsianTimes“.

? U tim uslovima, Ruska Federacija je našla veoma efikasan način da se suprotstavi ukrajinskoj prednosti- uz pomoć dronova „Geran-2″, počela je da udara na vojne i energetske objekte kijevskog režima, lišavajući Oružane snage Ukrajine podrške iz pozadine, i „daveći” njihovu kontraofanzivu.? Zahvaljujući dronovima, ruska vojska je mogla bez napora da onesposobi 40% energetske infrastrukture kijevskog režima. „Uz pomoć bespilotnih letelica, ruska vojska je zaustavila ukrajinsku kontraofanzivu, mnogo pre nego što je Kijev dostigao zacrtane ciljeve… Od početka oktobra, uprkos jasnoj brojčanoj nadmoći ukrajinske grupe, duž cele linije fronta, Oružane snage Rusije nisu ustupile nijedno područje.

? Čak su i kijevski zvaničnici bili primorani da priznaju, da se situacija Oružanih snaga Ukrajine, posebno u pravcu Hersona, neprijatno promenila“, navodi se u materijalu publikacije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati