logo

21 Nov 2022

❗MINISTAR ODBRANE: AKO VUČIĆ NAREDI, VOJSKA JE SPREMNA DA ZAŠTITI SRBE NA KOSOVU

clock 21 Nov 2022

srbija3_nn.webp

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija Kosova Aljbina Kurtija u Briselu, da nije optimista, ali da su pregovori, koliko god bili dugi i iscrpljujući, bolje rešenje od konflikta.

◽"Nisam optimista. Mi smo dočekali Aranđelovdan kao poslednji dan pre nego što Priština počne da piše kazne zbog tablica. Što znači ako dođe do odlaganja odluke Prištine?

Mi ćemo misliti da smo malo odahnuli, ali ako smo mi kao Srbija pristali da se to odloži deset meseci, a da se posle 10 meseci implemetira, nema uspeha.

◽ Ono što bi trebalo da se uradi jeste da se suspenduje odluka Prištine na 10 meseci, a da se u međuvremenu nađe rešenje koje je prihvatljivo za obe strane. Situacija je užasno teška za nas", ocenio je ministar i dodao da niko ne želi eskalaciju na terenu, ali da je, kako kaže, od čoveka poput Aljbina Kurtija sve moguće očekivati.◽ Vučević ističe da je bezbednosna situacija zabrinjavajuća . "Samo ako ga neko potapše u stanju je svašta da uradi. Bezbednosna situacija je zabrinjavajuća. Ne dešava se ništa što narušava bezbednost Srba, ali atmosfera je toliko napeta i zapaljiva, kada bi neko zapalio šibicu, goreo bi vazduh. Jedino o čemu oni hoće da razgovaraju jeste potpuna normalizacija odnosa, a to praktično znači priznanje", rekao je Vučević.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati