logo

24 Nov 2022

❗PETKOVIĆ: POSTIGNUT DOGOVOR U BRISELU

clock 24 Nov 2022

pp_nn.webp

Direktor Kancelarije za KiM i glavni pregovarač Beograda Petar Petković izjavio je, nakon postizanja dogovora u Briselu da je postignutim dogovorom sačuvan mir i da je zaštićen srpski narod na severu KiM.

◽"Ovim dogovorom nema nikakvih kazni od 150 evra koje je Kurti planirao niti kaznene politike prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, niti kaznene politike u svim ostalim fazama.

Ovim dogovorom sačuvali smo mir i uspeli da zaštotimo naš narod na severu KiM", rekao je Petković, prenosi dopisnik Kosovo onlajna iz Brisela.

◽ Prema njegovim rečima, na snazi ostaju tablice koje izdaje Srbija, odnosno one će kao i do sada biti u upotrebi. "To znači da će svi vlasnici automoibila moći normalno da registruju tablice. Jedino gde ćemo zastati je izdavanje novih KM tablica i to do trenutka dok ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica, ali ionako za poslednje tri godine te KM tablice se nisu izdavale.



◽ Kurti je večeras prihvatio sve što je odbijao prethodnih dana i to je važno. Uspeli smo da sačuvamo mir, dijalog i razgovori se nastavljaju jer treba da idemo na normalizaciju odnosa pre svega na terenu, kako Srba tako i Albanaca. Poručujem svim Srbima na KiM da mogu mirno da spavaju , sačuvali smo naše KM tablice", rekao je Petković.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati