logo

08 Dec 2022

❗SKOT RITER: DO KRAJA SLEDEĆEG LETA RUSKA VOJSKA ĆE ODNETI VOJNU POBEDU

clock 08 Dec 2022

riter_nn.webp

Rusija će odneti vojnu pobedu nad Ukrajinom u leto 2023. godine, rekao je penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa, Skot Riter, u intervjuu američkom novinaru Endru Napolitanu.

?„Neće biti brzo, ali mislim da će do kraja sledećeg leta ruska vojska odneti vojnu pobedu. U Ukrajini je ruska vojska nepobediva“, rekao je on. Istovremeno, kako je primetio Riter, do tada neće biti govora o bilo kakvim pregovorima.



? Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je početkom novembra, nakon pisanja zapadnih medija da se Kijev gura u dijalog sa Moskvom, naveo uslove za početak pregovora.

? Prema njegovim rečima, to je „obnova teritorijalnog integriteta, poštovanje Povelje UN , kompenzacija za sve gubitke, kažnjavanje svakog ratnog zločinca, i garancije da se to više neće ponoviti“.

? Istovremeno, ranije je ukrajinski lider potpisao ukaz o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Takođe je naveo, da Kijev neće ulaziti u dijalog sa Moskvom, dok je Putin na vlasti.

? Portparol predsednika Rusije, Dmitrij Peskov, naglasio je, da Ukrajina ne može i ne želi da pregovara, „prema tome će ciljevi Ruske Federacije biti sprovedeni, kroz nastavak specijalne vojne operacije“.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati