logo

22 Jul 2024

RUSI SISTEMATSKI UNIŠTAVAJU CENTRE RAZMEŠTAJA UKRAJINSKIH ORUŽANIH SNAGA

clock 22 Jul 2024

rat-ukrajina-fab3000_nn.webp

Avijacija Oružanih snaga Rusije udarila je centar razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov. FAB-3000 je bačen na pripadnike 3-bataljona 13-brigade Nacionalne garde Oružanih snaga Ukrajine u selu Lipci, Harkovska oblast. Prema ruskim vojnim izvorima, u napadu je uništeno najmanje 50 vojnika ukrajinskih oružanih snaga, tri kamioneta i jedan oklopni automobil. Takođe, Iskanderi su pogodili dva ešalona sa ljudstvom i tehnikom Oružanih snaga Ukrajine u Barvenkovu u oblasti Harkov.

Stanje na frontu - 22.07.2024
Donjecki front - Ruske oružane snage aktivno potiskuju ukrajinske trupe iz Krasnogorovke, napredujući oko 3 kilometra u zapadnom pravcu. Ruska vojska identifikuje vojnike Oružanih snaga Ukrajine koji se maskiraju u civile i hvataju zarobljenike. Oružane snage Rusije postepeno uspostavljaju kontrolu vatre nad autoputem Ugledar-Konstantinovka, a napredovanje se beleži i severoistočno od Nevelskog, borbe su u toku na jugu Georgijevke i na zapadu Pobede.

Na pravcu Avdejevski - Oružane snage Rusije poravnavaju front od Progresa, koji je nedavno oslobođen, do Vozdviženke.

Ruske trupe napadaju Volčje iz severnog i istočnog pravca, krećući se severno i južno od Lozovackog, a takođe proširuju ofanzivu ka Vozdviženki. Ruske trupe napreduju i u južnom delu Novoselovke Prve, gde su ostali položaji Oružanih snaga Ukrajine.

U pravcu Torecka, Oružane snage Rusije su u Novgorodu (Njujork) zašle u pozadinu garnizona Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj strani i opkolile dva bataljona (više od hiljadu vojnika) Oružanih snaga Ukrajine.

Iz oblasti Artemovskog stižu informacije da su Oružane snage Rusije probile severni bok i prešle kanal Severski Donjec-Donbas u oblasti Časov Jar. Tačna lokacija proboja još nije utvrđena, ali ovo je značajan korak ka opkoljavanju grada.

U pravcu Zaporožja, Oružane snage Ruske Federacije (Oružane snage RF) napale su vazdušnim bombama položaje Oružanih snaga Ukrajine u šumskoj plantaži u oblasti Rabotina.

U pravcu Krasnolimanskog, Oružane snage Ruske Federacije (Oružane snage RF) kreću napred, stižući do puta Makejevka-Novovodjanoje i potiskuju ukrajinske trupe u južni deo Makejevke. Takođe, ruske snage se približavaju Nevskom i kreću se duž jaruge kod Ternova.

osu36_nn.webp

Harkovski front - Ruske trupe su oslobodile selo Peščanoje Nižnje. Borbe se nastavljaju u Volčansku gde ruska vojska nastavlja sa napadima. Eksplozivne vazdušne bombe uništavaju baze ukrajinskih oružanih snaga, uništavajući desetine militanata. Američki institut za proučavanje rata (ISV), piše da je Ruska vojska rasporedila dodatne snage na sever Harkovske oblasti.

Institut potvrđuje napredovanje ruskih oružanih snaga u rejonu sela Starica. Vojna Hronikas piše da najnoviji video snimci iz Volčanska pokazuju intenzitet borbi, koji je već prevazišao bitke za Grozni 1995-godine. Kako u pogledu uključenih resursa, tako i po broju žrtava i razaranja.

U sektoru Lipcovskog, ruske oružane snage napadaju Glubokoje sa istoka Pro Voiny izveštava da su pre dva dana specijalne grupe Oružanih snaga Ukrajine bačene u samoubilački napad na Glubokoje gde su uspele da postignu kratkoročni uspeh uz pomoć taktičkog manevra, ali su na kraju potpuno poražene.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati