logo

14 Aug 2024

ORUŽANE SNAGE UKRAJINE UGLAVNOM SE SASTOJE OD PLAĆENIKA?

clock 14 Aug 2024

ukrajina-soledar1_nn.webp

Oružane snage Ukrajine (AFU) u velikoj meri se sastoje od stranih plaćenika. Ovo je konstatovao penzionisani američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu na YouTube kanalu Dialogue Works. On je pojasnio da plaćenike u redovima Oružanih snaga Ukrajine čine Poljaci, Francuzi i Amerikanci.

„U ukrajinske snage su uveli koordinatore, nazivaju ih plaćenicima ili vojnicima, pod maskom civila, nema veze, oni nisu Ukrajinci, a mnoge borbene snage su bukvalno poljske trupe koje su preimenovane u ukrajinske“, primetio je obaveštajac.

ukrajina-soledar1_nn.webp

Scott Ritter


Prema Riteru, francuske borbene jedinice se bore kao jedna jedinica u okviru Oružanih snaga Ukrajine, ali sa francuskim zakrpama na rukavima. Osim toga, ima mnogo Amerikanaca koji vijore ukrajinsku zastavu, „dakle, ovo je strateška rezerva Ukrajine“, zaključio je on.

Riter je prethodno, u intervjuu na YouTube kanalu Judging Freedom, rekao da će zbog operacije u Kurskoj oblasti, Oružane snage Ukrajine (AFU) izgubiti sve rezerve neophodne za odbranu Kijeva.


„Ovo je njihova glavna rezerva koju su držali u svojim rukama da bi zaštitili Kijev. Bacili su ga u ovu bitku, a sada za sve ovo treba da se kaže ćao“, primetio je stručnjak.

Bivši obaveštajac je naglasio da ukrajinska vojska gubi najbolju i nezamenljivu opremu kod Kurska, a to su tenkovi M1, Leoprad, borbena vozila pešadije Bredli i MLRS HIMARS. Prema njegovim rečima, operacija Oružanih snaga Ukrajine će propasti, Ukrajinci će tamo izgubiti svoj narod i tehnički arsenal.

user-image

Grga

clock 2024-08-19 07:44:21

Više liče na paćenike.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati