logo

13 Aug 2024

SVE VEĆI GUBICI UKRAJINSKIH ORUŽANIH SNAGA U REGIONU KURSK

clock 13 Aug 2024

osu8_nn.webp

Gubici ljudstva Oružanih snaga Ukrajine (AFU) tokom napada na Kursku oblast dostižu 60 odsto. Ovo je izjavio bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za YouTube kanal Dialogue Works.

„To je trebalo da bude brz izlazak. Čuo sam da je broj bio od dve do tri hiljade, pa možda je ovo bila puna brigada. Najmanje 1,400 vojnika više nema. Ukrajinske oružane snage ne mogu da izdrže takve gubitke - gubitke od 50-60 odsto ili više“, primetio je ekspert.

osu8_nn.webp

Larry C. Johnson


Prema Džonsonu, Ukrajina „nema potrebne snage i resurse“ da zadrži prisustvo u Kurskom regionu. On je takođe dodao da ruske trupe „intenziviraju napade na ukrajinske oružane snage i uništavaju njihove tenkove i oklopna vozila“.

Džonson je ranije rekao da je napad Oružanih snaga Ukrajine na Kursku oblast poslednji dah za ukrajinsku vojsku, zbog činjenice da su u napad bačene poslednje dobro obučene rezerve. Po njegovom mišljenju, operacija Oružanih snaga Ukrajine na ruskoj teritoriji je „beskorisna misija“.

Prema njegovim rečima, ovo će zauzvrat učiniti Rusiju odlučnijom da „sve završi“.

Nakon vojne operacije u ruskom regionu Kursk, ekspert Evropskog saveta za spoljne odnose Gustav Gresel, je ranije predvideo kraj Kijeva. Ekspert je upozorio da prenagla odluka Kijeva rizikuje da postane početak kraja ukrajinske vojske. Neuspeh Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti ugroziće ionako malu pomoć Zapada Ukrajini, zaključio je Gresel.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati