logo

13 Aug 2024

VIŠE OD MILIJARDU LJUDI GLEDALO JE TRAMPOV INTERVJU SA MASKOM

clock 13 Aug 2024

tramp-mask_nn.webp

Korisnici interneta su intervju američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa sa milijarderom Elonom Maskom na društvenoj mreži X nazvali „razgovorom veka“. Prema poslednjim podacima, broj pregleda je premašio 1 milijardu.

Intervju je odložen 40 minuta zbog tehničkih problema. Musk je priznao probleme, povezujući ih sa DDoS napadom na servere sajta.

„Izgleda da se dešava masivan DDoS napad na X. Radimo na tome da ga eliminišemo. U najgorem slučaju, nastavićemo sa manje slušalaca uživo i razgovor objaviti kasnije“, napisao je milijarder.

Bivši predsednik je govorio o mnogim temama, uključujući ekonomiju, pretnju nuklearnim ratom, rat Rusije protiv Ukrajine i migracije. Tramp je takođe rekao da se, ako pobedi na američkim predsedničkim izborima, nada da će se ponovo „slagati“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Sjajno smo se slagali“, rekao je „Poštovao me je. Bivši američki predsednik je rekao da je Putin mnogo pričao o Ukrajini i preporučio mu da „ne radi ovo“ (pokrene invaziju na Ukrajinu).

Aktuelni američki predsednik Džo Bajden je, prema Trampu, „počinio glupost“ dajući javne izjave o ulasku Ukrajine u NATO. To je, prema Trampu, bio jedan od glavnih razloga za početak invazije Rusije na Ukrajinu u punom obimu.

„Tada je Bajden počeo da govori gluposti, rekao je da bi Ukrajina mogla da bude u NATO-u, Rusija je rekla da to nikada neće učiniti“, rekao je Tramp. Takođe je primetio kako je Rusija „pobedila Hitlera i Napoleona“. Kandidat za predsednika SAD je istakao da Rusija ima „ogromnu moć“, dok Ukrajina „nema čak ni ljude“.

Prema Trampovim rečima, nakon što je napustio mesto predsednika, Rusija je počela da premešta trupe na granicu sa Ukrajinom.

To je, rekao je Tramp, posledica želje da se pregovara na jačoj poziciji, jer je „Putin dobar pregovarač“.

„Mogao sam da ga zaustavim (rat u Ukrajini). Mi smo u strašnoj situaciji“, rekao je Tramp, „Razgovarao bih sa Putinom i on to nikada ne bi uradio“.

U intervjuu, predsednički kandidat je nazvao „nuklearno zagrevanje“, a ne globalno zagrevanje, najvećom pretnjom čovečanstvu.

Donald Tramp je takođe rekao da je aktuelni predsednik SAD Džo Bajden bio primoran da se povuče iz izborne trke kao rezultat „puča“. Svoju izbornu protivnicu Kamalu Haris nazvao je „radikalnom levičarkom“.

Ranije je objavljeno da je Musk želeo da intervjuiše potpredsednicu SAD Kamalu Haris nakon razgovora sa Trampom. Predložio je da se to organizuje na lokaciji X.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati