logo

13 Aug 2024

MASK ŽELI DA PREUZME POZICIJU U TRAMPOVOJ ADMINISTRACIJI

clock 13 Aug 2024

ilon-mask_nn.webp

Američki preduzetnik Elon Mask je tokom intervjua sa predsedničkim kandidatom SAD Donaldom Trampom izrazio želju da dobije poziciju u Trampovoj administraciji. Konkretno, govoreno je o kontroli državne potrošnje.

„Mislim da bi bilo sjajno imati vladinu komisiju za efikasnost koja bi se bavila ovim stvarima i samo osigurala da se novac poreskih obveznika, teško zarađeni novac poreskih obveznika, troši kako treba“, rekao je Musk.

Biznismen je izrazio spremnost da učestvuje u radu ove komisije. Republikanski predsednički kandidat podržao je Maskov predlog, uz napomenu da bi pozdravio njegovo učešće u takvoj komisiji i ističući da Mask ima odlične veštine smanjenja troškova.

Tramp je takođe rekao da se zemlje Evropske unije loše odnose prema Sjedinjenim Državama, što ih štiti i omogućava im da imaju velike koristi od međusobnih trgovinskih odnosa.

Prethodno je Musk na svojoj stranici na društvenoj mreži X rekao da "nema izbora" osim da zatvori sedište kompanije u San Francisku.

To će se dogoditi u narednih nekoliko nedelja. U planu je premeštanje filijala u San Hoze i Palo Alto. Veruje se da je Maskova odluka povezana sa zakonima države Kalifornije, gde se nalazi San Francisko.

Ranije, Mask je na društvenoj mreži X napisao da ideologija potpredsednice SAD Kamale Haris pretpostavlja izumiranje čovečanstva. Ovo saopštenje dolazi nakon što je predsednički kandidat Demokratske stranke istakao zabrinutost mladih Amerikanaca zbog klimatskih promena.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati