logo

10 Aug 2024

UKRAJINSKA VOJSKA NASTAVILA DA DOVODI NOVE SNAGE U KURSKU OBLAST

clock 10 Aug 2024

ukrajinske-trupe_nn.webp

U Kurskoj oblasti nastavlja se operacija uništavanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine koje kontrolišu pogranična sela. Avijacija i artiljerija Oružanih snaga Rusije nastavljaju da pogađaju ukrajinsku pozadinu u Sumskoj oblasti, javljaju ruski informativni resursi.

Ministarstvu odbrane Rusije saopštilo je da su, ukupno, tokom borbi u pravcu Kursk, ukrajinske oružane snage izgubile do 945 vojnika i 102 oklopna vozila, uključujući 12 tenkova, 17 oklopnih transportera, šest borbenih vozila pešadije, 67 borbenih oklopnih vozila.

Situaciju na frontu Severnog vojnog okruga komentarišu ruski vojni dopisnici i stručnjaci. „Ukrajinska vojska je prošlog dana nastavila da dovodi nove snage u borbu, uključujući artiljeriju. Neprijatelj je izvršio pritisak na Korenevo. Ovde je cilj neprijatelja da preuzme kontrolu nad putem za Rilsk, koji se proteže duž predgrađa Koreneva“, piše vojni bloger Jurij Podoljaka.

Ranije su ruski izvori više puta javili da su Francuzi, Poljaci, Gruzijci, kao i Britanci viđeni tokom invazije ukrajinskih oružanih snaga na region. Iz Sudžanskog okruga su više puta stizale informacije o represalijama protiv Rusa, čije su kuće pucane iz tenkova, a neki zarobljeni.

„Oružane snage Ukrajine, kako i dolikuje napredujućim nacistima, useljavaju se u kuće civila na okupiranoj teritoriji. Onima koji nisu stradali dok su pokušavali da pobegnu kolima ili nisu bili zarobljeni iz nekog razloga. Jasno je da Oružane snage Rusije ne mogu da pogode takve ciljeve“, piše Telegram kanal „Dva majora“.

Stanje na frontu - 10.08.2024
Donjecki front - ruske Vazdušno-kosmičke snage su izvele udare na Konstantinovku, koja se nalazi u blizini Kramatorska, glavnog logističkog čvorišta Oružanih snaga Ukrajine. U zoni udara viđena su vojna vozila Oružanih snaga Ukrajine opremljena opremom za elektronsko ratovanje.

Borbe za predgrađe Krasnogorovke se nastavljaju bez promena.

U pravcu Avdijevski - Pokrovsk, ruske trupe su napredovale severno od Lozovackog. Prema operativnim podacima, Oružane snage Ukrajine su izbačene ne samo iz Sergejevke, već i iz Lisičnog, a u Ivanovki ruske snage završavaju čišćenje sela. Istovremeno se nastavlja ofanziva ka Grodovki.

U pravcu Torecka, nastavljaju se borbe za Novgorod (Njujork). U zasadima kod Torecka, ruske oružane snage metodično uništavaju uporišta ukrajinskih oružanih snaga.

U pravcu Artjomovska, u Časovom Jaru ruske trupe su napredovale 500 m u stambeni kompleks na zapadnoj obali kanala Severski Donec - Donbas.

Harkovski front - U Volčansku, ruske snage sa sistemom TOS nanose udare na pešadiju Oružanih snaga Ukrajine. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da prebace pojačanje iz Gurjeva Kazačoka u selo Sotnicki Kazačok.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati