logo

26 Jul 2024

TRAMP NEĆE UČESTVOVATI U DEBATI DOK DEMOKRATE NE NOMINUJU HARIS

clock 26 Jul 2024

tramp1_nn.webp

Tim Donalda Trampa saopštio je da on neće pristati da učestvuje u debati sa potpredsednicom Kamalom Haris dok ona ne bude zvanično proglašena za kandidata demokrata. Ovo se navodi u izjavi Trampovog pres sekretara Stivena Čanga na društvenoj mreži Truth Social.

„S obzirom na tekući politički haos koji okružuje Džoa Bajdena i Demokratsku stranku, detalji debate ne mogu biti finalizovani sve dok demokrate zvanično ne nominuju Kamalu Haris za svog kandidata“, rekao je Čang.

On je objasnio da nisu sve demokrate poput Harisove ubeđene da ona može da pobedi Trampa, i da čekaju „nekog boljeg“. Stoga je i dalje neprimereno dogovarati se sa Haris oko debate, jer bi se Demokratska stranka mogla predomisliti.

Haris je 25-jula, rekla da je spremna za debatu sa Trampom. Ona je svog protivnika optužila da je navodno prekršio prethodni dogovor o formatu debate.

Tramp je 22-jula najavio da je spreman za debatu sa bilo kojim demokratskim kandidatom i rekao da bi više voleo da debatuje na kanalu Fok News. „Ne znam s kim ću razgovarati. Još nije utvrđeno ko će biti na drugoj strani. Ali mislim da ko god da je, voleo bih da razgovaramo o tome“, rekao je za CBS.

Prema anketi koju je sproveo CNN neposredno nakon debate Džoa Bajdena i Donalda Trampa 27-juna, rejting aktuelnog predsednika dostigao je minimum i pokazao je zaostajanje od 6 odsto za republikanskim. Šanse demokrata počele su da rastu nakon što je Bajden povukao svoju kandidaturu, izabravši potpredsednicu Kamalu Haris za naslednika.


Trenutno je rejting odobravanja gospođe Haris među verovatnim glasačima samo 1% niži od Trampovog (47% - Haris, 48% - Tramp), a među registrovanim biračima - 2% niži (46% - Haris, 48% - Tramp), anketa pokazuje Siena College. 70 odsto demokratskih birača želi da se stranka brzo ujedini oko potpredsednika, dok bi samo 14 odsto podržalo predlaganje drugog kandidata.

Haris se pojavila kao najverovatniji demokratski kandidat nakon povlačenja Džoa Bajdena 21-jula. Ulazeći u trku za predsednika, potpredsednica je već oborila rekord u prikupljanju donacija za svoju kampanju. Oni su premašili 100 miliona dolara.

Kamalu Haris je podržao dovoljan broj partijskih delegata. Njena zvanična nominacija mogla bi se desiti na konvenciji Demokratske stranke, koja će se održati od 19 do 22-avgusta u Čikagu.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati