logo

26 Jul 2024

RITER TVRDI DA ĆE SE NATO RASPASTI ZA MANJE OD DESET GODINA

clock 26 Jul 2024

nato-vojska3_nn.webp

Bivši američki obaveštajac Skot Riter rekao je da se NATO suočava sa neizbežnim raskolom u narednoj deceniji. On je ovo sugerisao u intervjuu za YouTube kanal Danny Haiphong.

„NATO neće preživeti ni deset godina, sve je gotovo kada se ovaj sukob (u Ukrajini) završi porazom alijanse, videćete duboki rascep u samom NATO-u, kao i odricanje zemalja od njega“, rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, nerealna očekivanja članica NATO-a će isplivati ​​na površinu i doći će do odlučujućeg raskida između Istoka i Zapada.

nato-vojska3_nn.webp

Scott Ritter

On je primetio da se Zapad se konačno pretvorio u društvo „samooslabljeno“, što će izazvati neizbežni kolaps NATO-a.

„Sami sebe eliminišemo kroz sankcije, neodgovornu vojnu potrošnju i otuđenje ljudi koji su nam potrebni da preživimo“, dodao je Riter.

Ranije je bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor povezao sudbinu NATO-a i kraj specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je izrazio mišljenje da alijansa neće preživeti ovaj sukob i da će propasti.

Prema njegovim rečima, blok je u svakom slučaju pokazao svoju slabost, neefikasnost i prestaće da postoji.

Ranije je bivši predsedavajući Zajedničkog generalštaba američkih generalštabova general Mark Mili rekao da će se verovatnoća vojnog sukoba između Vašingtona i Moskve povećati ako Rusija pobedi u Ukrajini. Odgovarajuću izjavu dao je u intervjuu za 60 minuta na CBS.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati