logo

11 May 2024

MEKGREGOR PREDVIĐA DA ĆE SE NATO URUŠITI NAKON ZAVRŠETKA SUKOBA U UKRAJINI

clock 11 May 2024

nato-vojska9_nn.webp

Bivši savetnik Pentagona Daglas Mekgregor povezao je sudbinu NATO-a i kraj specijalne vojne operacije u Ukrajini. Prema njegovim rečima, blok je u svakom slučaju pokazao svoju slabost, neefikasnost i prestaće da postoji. Ovo mišljenje je izneo na YouTube kanalu Judging Freedom.

„NATO neće preživeti sukob i propašće“, rekao je Mekgregor.

nato-vojska9_nn.webp

Daglas Mekgregor


Prema Mekgregoru, Severnoatlantska alijansa „samo zvecka sabljama“, pokušavajući da sakrije svoju slabost, a u bliskoj budućnosti je moguće da će „ići na dno“. Rusija je toga dobro svesna, zaključio je pukovnik američke vojske.

Pre toga je izjavio da Oružane snage Ukrajine (AFU) nastavljaju da se brane i grade rovove, ali je to besmisleno s obzirom na praktičan gubitak vojnog osoblja. Ekspert smatra da se ukrajinski sukob bliži kraju.

On je naglasio da čak i da jedna ili više zemalja NATO-a pošalje svoju vojsku u Ukrajinu, to nikako ne bi uticalo na situaciju zbog njihovog malog broja u poređenju sa ljudstvom ruske vojske u zoni borbenih dejstava.


Mekgregor je ranije rekao da SAD rizikuju poraz u slučaju potencijalnog svetskog rata. Pojasnio je da su SAD previše raštrkane i nespremne da se nose sa velikim svetskim ratom.

On je ranije izneo stav da vlada Sjedinjenih Američkih Država pokušava da sakrije neuspeh svoje politike u vezi sa situacijom u Ukrajini i proksi ratom protiv Rusije.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati