logo

25 Dec 2022

RUSIJA ➖ UKRAJINA UZ POMOĆ SAD RADI SA KOMPONENTAMA BIOLOŠKOG ORUŽJA

clock 25 Dec 2022

laboratorija1_nn.webp

Rusko Ministarstvo odbrane održalo je 24.12.22 brifing za novinare u Ženevi na marginama 9. Konferencije država potpisnica Konvencije o biološkom i toksičnom oružju - BVTC, na kojem su, kako navodi Moskva, predstavljeni dokazi da Ukrajina, uz podršku SAD, radi sa komponentama biološkog oružja.

? Rusko Ministarstvo odbrane ima dokument sa imenima svih ključnih američkih zvaničnika koji nadgledaju ukrajinski vojno-biološki program, izjavio je načelnik ruskih snaga za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu, general-potpukovnik Igor Kirilov.



?"Među njima su bivši direktor Agencije za smanjenje pretnji odbrane DTRA Kenet Majers, izvršni potpredsednik "In-K-Tel venčer fonda" koji kontroliše CIA Tara O'Tul, bivši šef američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti Tomas Friden, bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje Frensis Kolins, bivši izvršni direktor "Memorijalnog instituta Batel Džefri Vodsvort", glavni naučni savetnik kompanije Fajzer i predsednik kompanije za globalno istraživanje, razvoj i medicinu i mnogi drugi zvaničnici", rekao je Kirilov.



? Prema rečima Kirilova, Vašington ima šta da krije, a njegovo odbijanje da odgovori na optužbe i blokiranje inicijativa za nastavak rada na mehanizmu verifikacije konvencija to samo dodatno dokazuju.

?"Predstavljeni su dokumentovani dokazi da su eksperimenti sa komponentama biološkog oružja i istraživanje agenasa posebno opasnih i po uticaj na ekonomiju značajnih infekcija vođeni na tlu Ukrajine uz finansijske, naučno-tehničke i ljudske resurse SAD", izjavio je Kirilov, prenosi TASS.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati