logo

01 Feb 2023

KINA ZVANIČNO TRAŽI OD SJEDINJENIH DRŽAVA DA OBUSTAVE ISPORUKE ORUŽJA UKRAJINI!

clock 01 Feb 2023

ukrajina-rat_nn.webp

Francuska bi trebalo da prestane da podržava strategiju NATO-a, zbog isporuke oružja Ukrajini i rizika od pokretanja trećeg svetskog rata, poručio je lider „Patriota“ Florijan Filipo na Tviteru. Filipo je više puta kritikovao zapadne zemlje zbog finansijske podrške Ukrajini, i isporuke vojne opreme za Oružane snage Ukrajine, koje produžavaju sukob u toj istočnoevropskoj zemlji.



◽„Kina zvanično traži od Sjedinjenih Država da obustave isporuke oružja Ukrajini! Ovo postaje veoma, veoma ozbiljno! Idemo li ka trećem svetskom ratu, ili više ne sledimo pudlicu NATO i njegovu američku vojnu strategiju?! — napisao je političar.

◽ Ranije je kineski državni list „Global Times“ pisao, da NATO jača snage za slučaj direktnog sukoba sa Rusijom.

◽ Moskva je više puta napomenula, da je Severnoatlantska alijansa usmerena na konfrontaciju, i izrazila zabrinutost zbog gomilanja njihovih snaga u Evropi.

Kako je naglasio predsednički sekretar za štampu, Dmitrij Peskov, dalje širenje bloka neće doneti veću bezbednost u regionu. Istovremeno, Rusija ostaje otvorena za dijalog, ali neće zanemariti akcije koje su potencijalno opasne po njene interese.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati