logo

01 Mar 2023

RUSKI POLITOLOG / ZAPADNE ZEMLJE POKUŠAVAJU DA IZAZOVU SUKOB SA UPOTREBOM NUKLEARNOG NAORUŽANJA

clock 01 Mar 2023

nuklerka_nn.webp

Zapadne zemlje dogovaraju opasne provokacije, pokušavajući da ukrajinsku krizu pretvore u status svetskog sukoba upotrebom nuklearnog naoružanja, izjavio je poznati ruski politikolog Jurij Kot.

▪️ Jurij Kot je istakao da bi konfrontacija između Rusije i Zapada u Ukrajini mogla da preraste u vojni sukob punih razmera. Sjedinjene Države i zemlje EU prave opasne provokacije protiv Rusije, koristeći ukrajinsku krizu za podrivanje međunarodne stabilnosti. Već sada možemo govoriti o opasnosti od pojave presedana koji mogu izazvati upotrebu nuklearnog oružja.▪️ "Generalno gledano, situacija se razvija prilično kritično. Zapad čini sve da situaciju dovede do nuklearne konfrontacije u kojoj neće biti pobednika. Važno je da to razumete ne samo vi i ja, već i zemlje koje pokušavaju da se distanciraju i prave se da se ništa ne dešava.

▪️ U manjoj meri Kina je ipak uronjena u ovaj proces, u manjoj meri Iran, tu je još Indija, ima zemalja Latinske Amerike, Južne Afrike, Dalekog istoka. Svi treba da shvate da ako Zapad dovede situaciju do razmene nuklearnih udara, niko neće moći da sedi po strani", objasnio je ekspert.▪️ Politikolog je izrazio uverenje da će Rusija preduzeti sve neophodne mere za rešavanje ukrajinske krize. Pokretanjem specijalne vojne operacije Moskva je zapravo odgovorila na provokativni izazov Zapada, jasno stavivši do znanja da namerava da zaštiti sopstvene spoljnopolitičke interese.

▪️ Sada je potrebno pronaći rešenje koje će nam omogućiti da iz konfrontacije sa Zapadom izađemo kao pobednici.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati