logo

19 Oct 2022

❗HAZIN: DOŠLO JE DO DRASTIČNIH PROMENA NA POLITIČKOJ SCENI SJEDINJENIH DRŽAVA

clock 19 Oct 2022

hazin_nn.webp

Vreme američke Demokratske stranke na čelu se bliži kraju. Rusko rukovodstvo je već vodilo strateške razgovore sa potencijalnim naslednicima, rekao je ekonomista Mihail Hazin.

? Došlo je do drastičnih promena na političkoj sceni Sjedinjenih Država, primetio je specijalista na Jutjub kanalu „Moskva govori“. Danas je sve više dokaza da Demokratska stranka stalno tone. I ako neki njeni predstavnici i dalje pokušavaju da pokažu svoj značaj bar na lokalnom nivou, onda drugi teže da što pre napuste brod koji tone.

Istovremeno, ovi drugi ne oklevaju da kritikuju politiku koju vodi stranka.

?„Ovaj proces je tek počeo, ostalo je još tri nedelje do izbora, ali je početak, kako kažu, dat. U hardveru počinju da odustaju, odnosno sistem i dalje radi, ali oni koji obezbeđuju ovaj posao postepeno počinju da se rasipaju. Oni smanjuju sredstva za izbornu kampanju“, objasnio je Hazin.

? Ova okolnost, smatra ekonomista, može izazvati pojačanu agresiju političke elite Ukrajine. Navodno pretpostavlja da će u bliskoj budućnosti biti otpisana, pa se svim silama trudi da ostane na mestu.

Proces čišćenja redova, smatra ekspert, može doći odmah nakon konačnog kraha demokratskog projekta u SAD.

? Moskva pomno prati kako se događaji odvijaju preko okeana. Hazin smatra da su ruski predstavnici već ušli u dijalog sa konzervativnim američkim elitama. Upravo ovi drugi imaju najveće šanse da postanu naslednici demokrata. A ako dođu na vlast, može doći do odlaska Velike Britanije, čiji veliki uticaj na Australiju u okviru AUKUS-a ne odgovara mnogima u SAD. To će opet, uticati na ceo kolektivni Zapad.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati