logo

26 Jul 2024

TRAMP KRITIKOVAO ŠEFA FBI ZBOG NEKOMPETENTNE ISTRAGE O POKUŠAJU ATENTATA

clock 26 Jul 2024

tramp-uvo_nn.webp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp, koji je ranjen u pokušaju atentata, kritikovao je direktora FBI zbog nekompetentne istrage. O tome je pisao na društvenoj mreži Truth Social.

Kako je Tramp istakao, direktor FBI Kristofer Rej je rekao Kongresu da nije siguran da li je političar pogođen gelerima, staklom ili metkom u pokušaju atentata. Tramp je napomenuo da su mu u bolnici lekari dijagnostikovali „prostornu ranu u uhu“, i to je lako proveriti po želji, ali se FBI, prema rečima političara, nije potrudio da proveri.

„Nije iznenađenje da je nekada čuveni FBI izgubio poverenje Amerike“, zaključio je Tramp.

Ranije je Federalni istražni biro (FBI) izrazio sumnju da je metak pogodio u uvo bivšeg predsednika Donalda Trampa na mitingu u Pensilvaniji. Direktor Agencije Kristofer Rej rekao je ovo tokom saslušanja u Odboru za pravosuđe Predstavničkog doma.

Na pitanje da li je FBI čuo sve ispaljene metke, šef agencije Kristofer Rej je na saslušanju u američkom Kongresu primetio da ne zna da li su meci mogli negde da pogode.


Dana 13-jula, nekoliko hitaca je ispaljeno na mitingu Trampove kampanje u Batleru u Pensilvaniji. Političar je ranjen u uvo, jedan od gledalaca je poginuo, a dvojica su povređena. Navodnog strijelca, 20-godišnjeg stanovnika države Tomasa Metjua Kruksa, ubili su na licu mjesta agenti američke tajne službe. FBI je utvrdio da je strelac pucao sa krova obližnje zgrade.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati