❗Dačić: Doći će do određenih promena u postavljanju Srb...

10 Dec 2022

❗DAČIĆ: DOĆI ĆE DO ODREĐENIH PROMENA U POSTAVLJANJU SRBIJE

clock 10 Dec 2022

ivica-dacic_nn.webp

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će doći do određenih promena u postavljanju Srbije kad je reč o odnosima s predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji.

? Govoreći o promenama u odnosu sa predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji, Dačić kaže da „ne postoji nikakav problem da Kfor obavlja svoj deo posla kako treba, ali svedoci smo da to nije slučaj“.? Predsednica vlade juče je rekla da je Srbija blizu toga da donese odluku da traži da se 1.000 naših vojnika vrati na KiM po Rezoluciji 1244, a Dačić kaže da njene jučerašnje najave znače da predsednik Vučić ozbiljno razmišlja kakvi dalje potezi treba da budu oko situacije na Kosovu i Metohiji.

?

Govoreći o mogućnostima vraćanja srpskih snaga na KiM, Dačić je rekao da po rezoluciji 1244 nije definisano šta je osoblje. „Taj deo nikad nije razrađen i nikada se nije realizovao. Nesumnjivo je da se srpske vlasti se nisu često pozivale na taj deo 1244, i nisu zvanično tražile vraćanje“, rekao je on.

Da bi dodali komentar morate se

Prijaviti

ili

Registrovati